10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn preot prins beat la volan a dat vina pe vinul de împărtășanie

Un preot prins beat la volan a dat vina pe vinul de împărtășanie

Un preot din Medgidia a dat în judecată Poliția și cere înapoi permisul de conducere, precum și anularea amenzii pe care a primit-o după ce a fost prins băut la volan, susținând în acțiunea sa că alcoolemia a fost provocată de vinul de împărtășanie.

Preotul din Medgidia a fost prins pe 21 aprilie 2021 cu o alcoolemie de 0,10 mg/l, polițiștii sancționându-l cu amendă de 1.305 lei, 9 puncte de penalizare și reținerea permisului de conducere, scrie Replica de Constanța.

Fața bisericească a formulat plângere contravențională împotriva sancțiunilor, arătând în instanță că aparenta stare de ebrietate a fost cauzată de vinul de împărtășanie pe care l-a consumat în cantitate mică după o procesiune religioasă privată.

Preotul a spus în instanță că nu a avut intenția să conducă beat, considerând că alcoolul ingerat, fiind în cantitate mică, nu poate influența deprinderile de a conduce pe drumurile publice, motiv pentru care a cerut înlocuirea pedepsei amenzii cu avertisment.

Judecătoria Medgidia i-a respins cererea

Instanța a reținut că prin plângerea formulată petentul nu a contestat decât formal situația de fapt reținută în procesul-verbal contestat, și că nu a dovedit netemeinicia observațiilor personale ale agentului constatator sau inexactitatea acestora, nu a prezentat o explicație rațională motivului pentru care s-ar fi întocmit procesul-verbal cu consemnarea unei situații nereale, pentru a se ridica un dubiu cu privire la obiectivitatea acestuia și nici nu a făcut dovada existenței unei cauze exoneratoare de răspundere.

De asemenea, amenda a fost aplicată într-un cuantum minim, instanța apreciind că în cauză nu sunt incidente circumstanțe de natură a duce la înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului.

Judecătoria Medgidia a respins plângerea contravențională ca neîntemeiată. Sentința a fost dată pe 18 august 2021 și nu este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS