10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Uraganul Grace a lovit cu putere zona de coastă a Mexicului

(VIDEO) Uraganul Grace a lovit cu putere zona de coastă a Mexicului

-

Uraganul Grace a lovit cu putere zona de coastă a Mexicului, sâmbătă, aducând ploi torențiale care au provocat inundații severe și alunecări de teren care au dus la moartea a opt persoane, relatează Reuters. Inițial o furtună tropicală, Grace a devenit un uragan de categoria 3.

Cu rafale de vânt cu viteze de peste 200 de kilometri pe oră, Grace a lovit coasta mexicană în apropiere de stațiunea Tecolutla din Veracruz, în primele ore ale dimineții.

Opt oameni au murit

Guvernul local din Veracruz a anunțat că opt oameni au murit, șase dintre ei fiind membri ai aceleiași familii. Printre victime se numără și o tânără care a fost ucisă după ce casa i-a fost prinsă într-o alunecare de teren provocată de ploaia torențială, potrivit Digi24.

O altă persoană a fost ucisă după ce acoperișul casei s-a prăbușit pe ea în Poza Rica, în nordul statului.

Televiziunile locale au difuzat imagini cu inundațiile severe în Xalapa. Grace a spart ferestre, a pus la pământ arbori, cabluri de înaltă tensiune și stâlpi și a lăsat în urma distrugeri mari în Tecolutla.

Uraganul a slăbit în intensitate după ce a pătruns în zona muntoasă

Uraganul a slăbit în intensitate după ce a pătruns în zona muntoasă a interiorului țării și a început să se disipeze în zona centrului țării.

Înainte de a lovi Mexicul, Grace a făcut ravagii şi în Haiti, în zonele devastate anterior de un cutremur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS