9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Un fotbalist afgan a murit, după ce a căzut dintr-un avion american care decola din Kabul

(VIDEO) Un fotbalist afgan a murit, după ce a căzut dintr-un avion american care decola din Kabul

-

Autoritățile afgane au confirmat că un tânăr fotbalist a murit, luni, după ce a căzut dintr-un avion militar american care părăsea aeroportul din Kabul.
Zaki Anwari, în vârstă de 19 ani, jucase la echipa națională de tineret a Afganistanului.
Nu au fost dezvăluite alte detalii despre momentul în care a murit.

Zaki Anwari, în vârstă de 19 ani, jucase la echipa națională de tineret a Afganistanului

De la recucerirea talibanilor din Afganistan, mii de oameni s-au îndreptat spre aeroportul din Kabul, în timp ce țările occidentale se grăbesc să-și evacueze cetățenii și colegii afgani.

Luni au apărut imagini care arată sute de oameni care aleargă alături de un avion al forței aeriene americane în timp ce se deplasa pe o pistă. Unii oameni au fost văzuți lipiți de avion

Mai multe persoane au murit în încercarea de a părăsi Afganistanul

Rapoartele mass-media locale au spus că cel puțin două persoane au murit după decolarea avionului. Forțele aeriene americane au confirmat, de asemenea, că rămășițe umane au fost găsite în trenul de aterizare al unei aeronave după ce a ajuns în Qatar.
Într-o declaraţie pe Facebook, Direcţia Generală Afganistană pentru Educaţie Fizică şi Sport i-a adus un omagiu tânărului fotbalist: „Să se odihnească în cer şi să se roage lui Dumnezeu pentru familia sa, prieteni şi colegi din sport”, a transmis instituția.

Alții și-au împărtășit respectul și pe rețelele de socializare.

„Plecarea lui este o durere mare”, a scris un utilizator pe Instagram. „Amintirea ta îmi este întotdeauna dragă”.

Desfășurare de forțe pentru aducerea acasă a românilor din Kabul. Oamenii disperați să fugă trebuie să se testeze de covid

Din momentul în care capitala Kabul a fost cucerită de talibani, mii de persoane s-au îndreptat către aeroportul din oraş pentru a fugi din ţară.

Luni, mai multe imagini filmate pe aeroportul din Kabul au fost postate online. Înregistrările video arată sute de persoane alergând pe pistă în timp ce un avion al forţelor aeriene americane se pregăteşte să decoleze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ciobanul căzut în apa unui baraj din Hunedoara a...

Ciobanul, de 41 de ani, care a căzut accidental,...

ȘTIRI GdS