24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘofer român de TIR mort de beat, la un pas să provoace o tragedie în Italia

Șofer român de TIR mort de beat, la un pas să provoace o tragedie în Italia

Un şofer român de TIR a fost la un pas să producă o tragedie în provincia Verona, Italia, după ce era să lovească în plin o cisternă plină cu gaz metan și combustibil, într-o benzinărie din San Bonifacio. Intervenţia unui camionagiu italian a evitat dezastrul în ultimul moment, informează Observatornews.

Totul s-a întâmplat marți după-amiază, într-o zonă de staționare din provincia Verona, de-a lungul șoselei care leagă ieșirea San Bonifacio – Soave de drumul provincial 38 Porcilana, la aproximativ un kilometru de sensul giratoriu de pe drumul regional 11.

De acolo, Marco, un camionagiu italian, de 34 de ani, angajat al unei companii de transport venețiene, urma să plece în cursă la volanul TIR-ului său Scania alb. Vorbea cu un prieten la telefon când a observat, în oglinda retrovizoare, cum un alt camion merge în zig-zag.

„În spatele meu, la vreo cincizeci de metri, am văzut un camion albastru apropiindu-se de parapetul metalic de pe marginea drumului. Am crezut că șoferul era distras sau nu se simțea bine. Eram la telefon, am avut timp doar să-l rog pe colegul cu care vorbeam la telefon să îi spună soției mele că o iubesc”, a declarat Marco pentru publicația larena.it.

Realizând că TIR-ul albastru poate provoca o tragedie, italianul a sunat la poliție, după care a pornit în urmărirea autotrenului care rula haotic. „Doar cu un alt camion aveam șanse să opresc un astfel de vehicul, altfel nu aș fi putut face nimic”, explică Marco.

Când a ajuns la sensul giratoriu Grena, a văzut cum TIR-ul albastru întoarce spre Arcole. 

„Omul acela m-a făcut să-mi risc viața și era un pericol imens pentru oricine. Când l-am văzut îndreptându-se spre o benzinărie, m-am gândit cum aș putea să-l opresc”, continuă povestea șoferul italian.

Şoferul, mort de beat, a adormit la volan

Între timp, autotrenul își continua cursa nebună. A lovit separatorul de benzi, apoi a intrat în benzinărie.

Italianul s-a ținut după el și, în momentul în care vehiculul albastru se îndrepta spre o cisternă plină cu gaz metan, și-a așezat camionul Scania în fața lui, de-a curmezișul, evitând astfel producerea unei tragedii.

În drumul său haotic, TIR-ul albastru a lovit o pompă de benzină și un șofer care alimenta. O spune Marco, ale cărui declarații sunt probate atât de camerele de supraveghere ale stației peco, cât și de cele suprinse de camera de bord a camionului.

Câteva clipe mai târziu, la fața locului și-au făcut apariția și carabinierii. Inițial, polițiștii au crezut că șoferul TIR-ului albastru, un cetățean român, are o problemă de sănătate, pentru că l-au găsit pe bărbat cu capul pe volan. Doar că, în momentul în care au deschis ușa cabinei, din interior a ieșit un puternic miros de alcool. Șoferul efectiv adormise cu capul pe volan.

Testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 2,13 mg alcool pur în aerul expirat, o valoare uriașă. Polițiștii au suspendat permisul auto al românului, care s-a ales cu dosar penal.

„Fără intervenția lui Marco, se putea produce un masacru, pentru că această stație de alimentare este una dintre cele mai mari din provincie, are multe cisterne pline cu gaz metan, GPL și benzină. Consecințele după o posibilă explozie sunt de neimaginat”, au declarat agenții din San Bonifacio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS