15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAfganistan: Adolescentă, călcată în picioare într-o busculadă pe aeroportul din Kabul

Afganistan: Adolescentă, călcată în picioare într-o busculadă pe aeroportul din Kabul

-

O adolescentă din Afganistan a murit la vârsta de 14 ani, călcată în picioare, într-o busculadă produsă pe aeroportul din Kabul, informează Daily Mail.

Marzia Rahmati visa la o viață nouă, în afara Afganistanului, alături de familia sa. Toți aveau vize pentru Tajikistan, însă adolescenta de 14 ani nu a mai reușit să părăsească orașul Kabul.

Sute de persoane s-au înghesuit și s-au călcat în picioare, pe aeroportul din Kabul, singura șansă de scăpare din țara căzută în mâinile talibanilor. Disperați, oamenii nu au mai ținut cont de nimic, în speranța că așa își vor salva viețile.

Din păcate, în busculada creată, mai multe persoane au murit, printre ele fiind și Marzia.

Talibanii au început să tragă asupra celor aflați pe aeroport, iar în haosul creat, adolescenta s-a pierdut de părinții ei și a fost călcată în picioare de mulțimea speriată.

Adolescenta își dorea să devină profesoară

Mătușa fetei, Zakia Ahmadi, de 28 de ani, a declarat că familia este devastată de durere.
Pentru a atrage atenția asupra situației disperate din Afganistan, familia adolescentei a publicat imagini cu trupul strivit al acesteia.

Eleva de liceu Marzia Rahmati, de 14 ani, a fost ucisă pe aeroportul din Kabul
Eleva de liceu Marzia Rahmati, de 14 ani, a fost ucisă pe aeroportul din Kabul

„Vrem ca toți să vadă ce se întâmplă cu adevărat aici. O fetiță a murit pentru că lumea ne-a întors spatele. Sora mea și-a dorit ca fiica ei, Marzia, să-și continue educația și era îngrijorată că acest lucru nu se va întâmpla sub talibani.
Aveau toate documentele necesare pentru a părăsi țara, dar cu totul haosul din aeroport, nu au avut nicio șansă. Mulțimea a început să se agite imediat ce s-au auzit focuri de armă.

Tatăl Marziei și mama sa îi protejau pe ceilalți doi copii mai mici, dar când oamenii au început să fugă, Marzia a fost despărțită de părinți și a fost împinsă la pământ. Când tatăl său a găsit-o, abia mai era în viață. Avea vânătăi pe tot corpul și hemoragie internă, iar la spital i-au pus pansamente încercând să oprească sângele care-i curgea din nas și pe gură, iar la scurt timp după, a murit”, a spus ruda adolescentei.
Femeia a dezvăluit că nepoata sa își dorea să devină profesoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Se dă în folosință noua secție UPU din Spitalul...

A fost finalizată modernizarea la Unitatea de Primiri Urgențe...

ȘTIRI GdS