16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Incendiu de vegetație, scăpat de sub control în nordul statului California

(VIDEO) Incendiu de vegetație, scăpat de sub control în nordul statului California

Un nou incendiu de vegetație este scăpat de sub control în nordul statului California. Flăcările au devastat deja un mic orăşel situat la circa 80 de kilometri de Sacramento. Doi oameni au fost răniți și au fost duși la spital. Experții spun că fenomenul este legat de încălzirea climatică.

Incendiul de vegetaţie care a izbucnit în regiunea capitalei Californiei cu câteva zile în urmă a scăpat de sub control, după ce a cuprins deja aproape 215 kilometri pătraţi, relatează joi AFP.

Cel puţin două persoane rănite au fost transportate la spital cu elicopterul după ce incendiul a devastat un mic orăşel situat la circa 80 de kilometri de Sacramento, în nordul statului California, potrivit Digi24.

Mii de locuitori se pregăteau să fugă din calea flăcărilor care au devastat pădurea naţională Eldorado din 14 august, pe fondul secetei extreme şi a vânturilor susţinute.

Incendiul şi-a mărit suprafaţa de opt ori în 24 de ore

Incendiul şi-a mărit suprafaţa de opt ori în 24 de ore şi este scăpat de sub control, potrivit ultimului raport al pompierilor. Este doar unul dintre zecile de incendii care devastează vestul Statelor Unite, afectat de o secetă cronică, accentuată de efectele schimbărilor climatice.

Miercuri, pompierii au dispus evacuarea urgentă a unei părţi a oraşului Lower Lake, inclusiv două şcoli şi un teren unde erau mai multe rulote. „Situaţia actuală este destul de delicată. Ceea ce se întâmplă este foarte, foarte grav”, a declarat şeriful Brian Martin într-un mesaj video pe Facebook.

Site-ul Lake County News a anunţat că mai multe rulote au fost distruse de flăcări şi că salvatorii au mers din uşă în uşă, îndemnând oamenii să fugă din calea flăcărilor.

Numărul şi intensitatea incendiilor de pădure au crescut în ultimii ani în vestul Statelor Unite

Numărul şi intensitatea incendiilor de pădure au crescut în ultimii ani în vestul Statelor Unite, cu o prelungire a sezonului de incendii. Potrivit experţilor, acest fenomen este legat în special de încălzirea globală: creşterea temperaturilor, creşterea numărului valurilor de căldură şi scăderea precipitaţiilor în locuri care formează un cocktail incendiar ideal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS