22.3 C
Craiova
duminică, 26 iunie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentNouă percheziţii în Bucureşti şi Teleorman la o grupare bănuită de spălare de bani

Nouă percheziţii în Bucureşti şi Teleorman la o grupare bănuită de spălare de bani

Poliţia Capitalei a pus în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, precum şi patru mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de spălarea banilor, prejudiciul creat fiind estimat la 5.000.000 de lei, informează Agerpres.

„Au fost depistate şi conduse la sediul subunităţii pentru audieri mai multe persoane bănuite a fi implicate în comiterea infracţiunii. Totodată, au fost identificate şi ridicate 98.800 kg feroaliaje”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit sursei citate, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, precum şi asupra tuturor conturilor bancare aparţinând bănuiţilor, până la concurenţa sumei de 4.734.000 lei şi 80.000 euro, respectiv un autoturism în valoare de aproximativ 170.000 euro, un imobil în valoare de aproximativ 300.000 de euro şi 87.000 kilograme de feroaliaje în valoare aproximativă de 170.000 euro.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 3, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălarea banilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman şi al inspectorilor din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Importurile de aur rusesc, interzise de mai multe state

Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice...

ȘTIRI GdS