12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnată cu suspendare pentru sechestrarea unui craiovean

Condamnată cu suspendare pentru sechestrarea unui craiovean

Judecătoria Craiova a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare o tânără de 21 de ani, din Teleorman, acuzată lipsire de libertate. Complicele tinerei, un bărbat de 26 de ani, din Dâmboviţa, a primit aceeaşi pedeapsă. Oamenii legii au precizat că, pe 26 februarie, tânăra a luat legătura cu un craiovean care vindea un iPhone pe OLX. L-a invitat într-un apartament din Craiova sub pretextul că vrea să cumpere telefonul. Ulterior, tânăra a plecat cu telefonul şi l-a închis pe craiovean în apartament.

Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc pe 26 februarie. În acea zi, un bărbat de 32 de ani, a sesizat că o femeie i-a sustras telefonul. Mai mult decât atât, l-ar fi închis într-un apartament din Craiova. Ulterior, poliţiştii doljeni au stabilit că păgubitul a fost închis într-un apartament închiriat.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi fost abordat de o femeie care si-a exprimat intenţia de a cumpăra un telefon pe care acesta îl oferea spre vânzare pe un site de vâzări. Femeia l-ar fi invitat pe cel în cauză într-un apartament din Craiova, iar în timp ce verifica telefonul, sub pretextul că bate cineva la ușă ar fi ieșit din apartament și ar fi închis ușa pe exterior, sustrăgând în acest fel telefonul mobil.

Tot din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că apartamentul respectiv aparţine unei femei, de 42 de ani, din Craiova, fiind închiriat în regim hotelier”, au explicat oamenii legii.

Craioveanul avea la vânzare un telefon iPhone, pentru care cerea 4.000 de lei.

Craioveanul de 32 de ani, sechestrat de o tânără de 21 de ani

Poliţiştii doljeni au mai precizat că au întocmit un dosar pentru furt. Ulterior, a fost identificată tânăra şi complicele său.

„Poliţiştii au extins cercetările în dosarul penal întocmit şi sub aspectul săvarşirii infracţiunii de lipsire de libertate. A fost identificată o tânără de 21 de ani, din comuna Grația, judeţul Teleorman, bănuită de comiterea infractiunilor de furt şi lipsire de libertate. Un tânăr de 26 de ani, din judeţul Dâmbovița, ar fi ajutat-o pe tânără la comiterea faptelor respective”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Cei doi suspecţi au fost aduşi de poliţişti la Craiova, iar pe 3 martie au fost arestaţi preventiv.

Condmanată cu suspendare pentru lipsire de libertate

Pe 18 martie, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii craioveni. Tânăra a fost acuzată de lipsire de liberate în mod ilegal, iar complicele său de complicitate la lipsire de libertate.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 16 august.

Cei doi inculpaţi şi-au recunoscut faptele pentru a avea parte de reducerea pedepselor. Au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru faptele comise.

Inculpaţii au fost obligaţi să presteze câte 120 de zile de muncă în folosul comunităţii în comunele în care locuiesc. Instanţa a mai dipus, în cazul ambilor inculpaţi, înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 16 august.

Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de către inculpaţi şi procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS