24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn nou incendiu a izbucnit în apropiere de Atena

Un nou incendiu a izbucnit în apropiere de Atena

La mai puțin de o săptămână după ce pompierii greci au anunțat că au sub control toate incendiile de pădure care au devastat țara, un nou incendiu a izbucnit, luni, pe un munte din Lavrio, un oraș din apropiere de Atena. 

Cel puţin 71 de pompieri se luptau cu flăcările, la circa 60 de kilometri sud de Atena, ajutaţi de şase avioane de stingere a incendiilor şi patru elicoptere. Mai multe locuințe au fost evacuate pentru a-i proteja pe oameni de flăcări. Ekathimerini scrie că incendiul arde într-un defileu în Markati, conform Reuters, citat de Agerpres.

Incendiul a izbucnit într-o zonă cu vegetaţie joasă

Incendiul a izbucnit într-o zonă cu vegetaţie joasă, iar vânturile care suflau cu putere înteţeau flăcările, în timp ce pompierii încercau să oprească flăcările să ajungă la pinii din apropiere.

Peste 500 de incendii de vegetaţie au izbucnit în Grecia în ultimele săptămâni

Peste 500 de incendii de vegetaţie au izbucnit în Grecia în ultimele săptămâni din cauza unui val de caniculă sever şi prelungit, temperaturile ajungând la aproape 45 de grade Celsius.

Cel mai mare incendiu, izbucnit pe insula Evia lângă capitală, a ars timp de peste o săptămână la începutul lunii august înainte de a fi stins, distrugând zone forestiere întinse din nordul insulei şi forţând evacuarea a mii de persoane pe mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS