14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentReținuți după ce au cerut prin șantaj sume uriașe pentru mici lucrări

Reținuți după ce au cerut prin șantaj sume uriașe pentru mici lucrări

Opt bărbați din Cluj și Mureș au fost reținuți după ce au șantajat mai mulți bătrâni cărora la promiteau că le fac mici lucrări de reparații prin casă ori prin curte.

Se apucau de treabă, dar în final cereau sume chiar și de 100 de ori mai mari decât costul real al lucrării. Prin șantaj și amenințări, așa-zișii meșteri reușeau să obțină sume uriașe de bani pentru cârpeli și câteva ore de muncă. Procurorii cer arestarea lor preventivă, inclusiv pentru furt.

Fost economist, Ion Oancea are 91 de ani și locuiește singur într-un apartament dintr-o vilă aflată într-o zonă superbă a Brașovului, potrivit stirileprotv.ro.

Nemulțumit că balconul are câteva crăpături și tencuiala scorojită, bătrânul a apelat la o echipă de constructori de care aflase dintr-un pliant găsit în cutia poștală.

Două ore a durat lucrarea care s-a întins pe trei metri pătrați și a consumat materiale de 300 de lei. Constructorii i-au cerut însă bătrânului o sumă uriașă! 100.000 de lei.

Și au devenit recalcitranți și chiar agresivi când omul a încercat să protesteze.

Claudiu Moraru, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov: ”Fiind 8 persoane într-un imobil, agitându-se, vorbind tare, mai mult au împins persoana în momentul în care aceasta i-a invitat afară, automat i s-a creat o stare de temere cu privire la integritatea corporală”.

Prejudiciu de 100.000 de euro

Ion Oancea: ”M-am abținut, să fiu tare să nu mă îmbolnăvesc să mor, să nu pățesc ceva la cap. Unii făcea ceva pe aicea și eu m-am dus și am scos banii, m-am dus cu el. Ăla care a luat banii, s-a urcat în mașină și nu l-am mai văzut.
Așa-zișii contsructori au mers și mai departe. Pentru un acoperiș au cerut proprietarilor casei 30.000 de euro. Ca să obțină banii i-au amenințat că le dărâmă acoperișul și îi lasă sub cerul liber.

Anchetatorii au constatat că același mod de operare a fost folosit în mai multe cazuri.

Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov: ”Ulterior, aceștia ar fi solicitat prețuri exorbitante pentru lucrările efectuate și la final, prin șantaj, ar fi cerut sume de zeci sau de sute de ori mai mari decât costul efectiv, creând astfel un prejudiciu de 100.000 de euro”.

Suspecții – 8 bărbați din Cluj și Târgu Mureș – au fost reținuți pentru înșelăciune, șantaj și furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS