16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean condamnat în Portugalia pentru fraude informatice

Craiovean condamnat în Portugalia pentru fraude informatice

Poliţiştii doljeni au încarcerat un craiovean de 37 de ani, condamnat în Portugalia la patru ani şi şase luni de închisoare pentru infracţiuni informatice. Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus arestarea provizorie a bărbatului pentru 15 zile. În decembrie, anul trecut, acelaşi craiovean a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de port fără drept de cuţit.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 37 de ani, pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare, a fost depistat în comuna doljeană Gighera.

„Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Dolj au executat o acțiune pentru depistarea persoanelor care se sustrag de la executarea pedepselor privative de libertate.

În baza unor date şi informații obținute, poliţiştii au efectuat o descindere domiciliară pe raza localității Gighera, fiind prins și condus la sediul IPJ Dolj un bărbat de 37 ani, din Craiova, care se sustrăgea de la executarea pedepsei închisorii.

Faţă de cel în cauză, autoritățile din Portugalia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni informatice. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj”, au anunţat duminică poliţiştii doljeni.

Arestat provizoriu pentru 15 zile

În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost dus la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatului european de arestare şi demararea procedurii de extrădare. Instanţa a dispus amânarea cauzei pentru data de 19 august, până când va fi tradus în limba română mandatul european de arestare.

De asemenea, instanţa a dispus arestarea bărbatului pe o perioadă de 15 zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate D.M. pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 09.08.2021 până la data de 23.08.2021, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Condamnat pentru un scandal cu împuşcături

În decembrie, anul trecut, acelaşi craiovean a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire de obiect periculoase. În acelaşi dosar au fost condamnaţi cu suspendare alţi trei inculpaţi. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Craiova. Toţi au fost acuzaţi că, pe 1 iulie 2016, au atacat mai multe persoane care se aflau pe terasa unui bar din centrul Craiovei. În urma scandalului, două persoane au fost rănite prin împuşcare.

Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de inculpaţi şi părţile civile din dosar. Acest dosar se află pe rolul Curţii de Apel Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 6 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS