10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopii răniţi într-un carusel rupt, în Parcul Tineretului

Copii răniţi într-un carusel rupt, în Parcul Tineretului

UPDATE:

După ce a aflat informațiile oficiale transmise de IPJ Dolj, familia copiilor a explicat că lucrurile au stat tocmai invers.

”Ajunsi la spațiul de joacă unde se afla caruselul, i-am explicat fetiței faptul că pe băiețel nu îl putem da, pentru că este mic. Domnul administrator a intervenit și ne-a spus că mă pot urca cu amândoi, pentru că macheta oricum suportă o greutate de până la 200 kg.
Vreau sa evidențiez faptul că regulile specificate nu mi-au fost comunicate, nici privitor la vârsta minimă admisă și nici a greutății eronate de 40 kg, pe care ei o afirmă. Pentru 10 lei in plus, am fost rugată, pentru sigurațna copiilor, să mă urc cu aceștia în carusel.


Dacă domnul administrator nu a fost de acord, de ce a pornit aparatul împotriva voinței lui? Putea chema poliția, dar nu a facut-o! Ceva nu se leagă, pentru că nu este real ceea ce susține”, a transmis mama celor doi copii.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un cititor GdS a sesizat faptul că cei doi copii ai săi au fost răniţi în urma unui incident petrecut sâmbătă seara, la un loc de joacă din Parcul Tineretului din Craiova. Copiii au fost răniţi după ce caruselul în care se aflau împreună cu mama lor s-a rupt. Poliţiştii doljeni spun că a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Incidentul în urma căruia băieţelul de un an a suferit leziuni la o mână şi la cap a avut loc sâmbără seara, în Parcul Tineretului din Craiova. Leziuni mai uşoare a suferit şi sora băiatului, de trei ani şi jumătate. Tatăl copiilor a precizat pentru GdS că sudura unui carusel a cedat.

„S-a întâmplat în seara asta(sâmbătă seara – n.r.), în Parcul Tineretului. Fiul meu a împlinit sâmbătă un an şi am ieşit în parc. Soţia şi copiii mei erau în caruselul din Parcul Tineretului. Toate sudurile sunt ruginite şi caruselul s-a rupt şi au căzut. Fetiţa a căzut peste băiat şi a suferit câteva contuzii. Nu este posibil asa ceva! Tiribombele din Parcul Tineretului sunt bombe cu ceas. Cazul a fost sezizat la 112 şi a venit atât un echipaj de poliţie cât şi o ambulanţă”, a explicat tatăl copiilor răniţi.

Reprezentanţii IPJ Dolj au confirmat incidentul, iar ieri au oferit un punct de vedere.

S-a rupt un braţ de echilibru

Potrivit oamenilor legii, după primele cercetări s-a stabilit că accesul copiilor cu vârsta sub un trei ani era interzis în acel carusel.

„La fața locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că o femeie de 35 de ani, din Craiova, în timp ce se afla pe Aleea Stejarul dintr-un parc din localitate, ar fi solicitat unui bărbat de 75 de ani, din Craiova, administrator al unei întreprinderi familiale, să folosească echipamentul caruselului ce are ca scop activităţii recreative şi distractive.

Administratorul i-ar fi adus la cunoştinţă femeii faptul că, în conformitate cu instrucţiunile echipamentului de agrement, greutatea maximă admisă de machetă este de 40 de kg, iar accesul copiilor sub vârsta de 3 ani este interzis.

Ulterior, atât cei doi copii cât şi mama acestora s-ar fi îmbarcat într-una din machetele caruselului, minorii ocupând locurile din faţă iar femeia locul din stanga spate. La a doua rotaţie a caruselului ar fi cedat un braţ de echilibru al machetei, care s-a înclinat spre exterior, provocând căderea minorilor.

Minorii au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi”, au precizat poliţiştii doljeni.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Potrivit RAADPFL Craiova, care administrează locurile de joacă din Parcul Tineretului, spatiul unde s-a întâmplat incidentul este închiriat către o inteprindere familială, care deţine şi opereaza acele caruseluri.

Reprezentanţii IPJ Dolj au mai explicat că inteprinderea familială avea documentele în regulă.

„De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că administratorul deține autorizaţie de funcționare, analiza de risc în exploatare, raportul de inspecție din data de 28 octombrie 2020 si certificatul de înregistrare a întreprinderii familiale pentru echipamentul de agrement folosit. Totodată, poliţiştii au solicitat efectuarea de verificări de specialitate de către ISU Dolj şi CNCIR SA”, mai spun oamenii legii.

Aceştia din urmă au mai precizat că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS