22.8 C
Craiova
duminică, 25 septembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentDouă persoane, reținute în dosarul eliberărilor de adeverințe false de vaccinare

Două persoane, reținute în dosarul eliberărilor de adeverințe false de vaccinare

În urma perchezițiilor de ieri în dosarul care viza eliberarea de adeverințe false de vaccinare, polițiștii au reținut și o tânără din Cluj.

Oamenii legii au verificat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de fals informatic, cercetările au fost extinse și asupra unui bărbat, din județul Cluj, pentru instigare la fals informatic. Bărbatul, de 41 de ani, a fost reținut, pentru 24 de ore. 

Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi determinat o tânără, de 26 de ani, din Cluj Napoca, să acceseze o platforma de evidență națională a vaccinărilor și să elibereze adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid19.

Ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

La data de 28 iunie, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională, respectiv un telefon mobil, un laptop și o unitate de calculator.

10 persoane au fost citate și audiate, iar față de o tânără, de 26 de ani, din Cluj – Napoca, județul Cluj, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Urmează ca, în cursul zilei de astăzi, cele două persoane reținute să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS