8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Oraş din California mistuit de incendii

(VIDEO) Oraş din California mistuit de incendii

-

Un orăşel întreg din California a ars, lovit în plin de incendiul botezat “Dixie”. Flăcările au distrus locuinţe şi clădirile administrative din centrul istoric al orăşelului Greenville, în doar câteva ore.

Cei 1.000 de locuitori au fost evacuaţi încă de la începutul săptămânii. Focarul “Dixie” este cel mai mare incendiu de vegetaţie din acest an şi e considerat de specialişti al optulea cel mai devastator din istoria Californiei. A distrus până acum peste 110.000 de hectare de vegetaţie. Aproape 5.000 de pompieri luptă cu flacarile violente, însă doar 35% din suprafaţă este deocamdata tinuta sub control.

Un fotograf aflat în misiune pentru The Associated Press a descris că a văzut o benzinărie, un hotel și un bar arse la pământ, potrivit abc7.com.

„Dacă sunteți încă în zona Greenville, vă aflați într-un pericol iminent și TREBUIE să plecați acum !!” Biroul șerifului din județul Plumas a postat pe Facebook miercuri mai devreme.

Incendiul de 3 săptămâni a cuprins peste 1.108 kilometri pătrați în județele Plumas și Butte.

Pompierii au încercat să protejeze orașul aflat la aproximativ 450 de kilometri nord-est de San Francisco, îndepărtând resturile de pe drumuri și marcând pericolele.

Pandora Valle, un purtător de cuvânt al Serviciului Forestier din SUA, a declarat mai devreme pentru The San Francisco Chronicle că „pompierii se luptă pentru orașul Greenville”, dar nu a putut oferi mai multe detalii despre pagube.

„Cred că avem cu siguranță câteva zile grele înaintea noastră”, a spus Shannon Prather la Serviciul Forestier din SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:29

(VIDEO) Un monument istoric, cuprins de flăcări în Râmnicu...

UPDATE: În incendiu a ars pe lângă catapeteasma datând...

ȘTIRI GdS