21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVânzători de cocaină, în arestul IPJ Dolj

Vânzători de cocaină, în arestul IPJ Dolj

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, marţi, contestaţiile foirmulate de doi bărbaţi acuzaţi de procurorii DIICOT de trafic de droguri de mare risc. În urma hotărârii instanţei, cei doi inculpaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv. Potrivit anchetatorilor, cei doi inculpaţi au încercat să vândă, în Craiova, 250 grame de cocaină.

Potrivit procurorilor DIICOT, cei doi inculpaţi au transportat drogurile de la Slatina la Craiova.

„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 28.07.2021, inculpații au deținut și transportat, fără drept, din Slatina la Craiova, droguri de mare risc pe care intenționau să le comercializeze.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, în timp ce dețineau cantitatea de 250 de grame de cocaină.
Ulterior, au fost efectuate patru percheziții domiciliare și un control asupra unui autoturism, în urma cărora au fost ridicate o armă și două cântare electronice”, au precizat oamenii legii.

Arestaţi pentru trafic de droguri de mare risc

Tot pe 28 iulie, procurorii DIICOT au dispus reținerea celor doi inculpaţi. Este vorba de doi bărbaţi, de 34 şi 35 de ani, din Slatina, judeţul Olt. O zi mai târziu, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele celor doi bărbaţi.

Aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat marţi, pe 3 august. Judecătorii craioveni au respins contestaţiile inculpaţilor.

„Respinge contestaţiile formulate de către contestatorii inculpaţi P.B.V. şi B.A.R.I. împotriva încheierii nr.173/29.07.2021 pronunţată de Tribunalul Dolj, ca nefondate”, a dispus instanţa.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS