16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPistolar reţinut pentru comiterea a cinci infracţiuni

Pistolar reţinut pentru comiterea a cinci infracţiuni

Poliţiştii din Calafat au dispus reţinerea unui bărbat de 50 de ani, acuzat de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a ameninţat cu un pistol mai multe persoane care se aflau pe terasa unui bar din localitatea Basarabi.

Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc în noaptea de 1 spre 2 august, în localitatea Basarabi.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că pe terasa unui bar, un bărbat ar ameninţa cu un pistol consumatorii.

Polițiștii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au observat un bărbat care avea în mână un obiect, care părea a fi pistol. Acesta a fugit către o stradă din localitate, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia. Bărbatul a fost prins şi imobilizat, ulterior, fiind condus la sediul poliției pentru cercetări”, au explicat poliţiştii doljeni.

Aceştia din urmă au stabilit că este vorba de un bărbat de 50 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Franţa. Acesta s-a întors în ţară pe data de 31 iulie.
În urma controlului, asupra bărbatului a fost găsit un pistol neletal, supus autorizării. De asemenea, în rucsacul bărbatului a fost găsită o arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit cu lungimea de 30 de centimetri, un spray iritant cu piper şi o cutie cu mai multe cartuşe. De asemenea, într-un sac menajer au fost găsite patru recipiente de un litru, care ar fi conţinut substanţe chimice.

Bunurile găsite au fost ridicate de polițiști.

Reţinut pentru cinci infracţiuni

Poliţiştii doljeni au stabilit că bărbatul a tras un foc de armă înainte de a intra pe terasa barului. În cursul zilei de ieri, poliţiştii au descins în camera hotelului unde bărbatul s-a cazat când a revenit în țară.

În urma percheziției, au fost ridicate documente care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal.

După audieri, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este cercetat pentru amenințare, nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniștii publice şi contrabandă calificată.

În cursul acestei zile, bărbatul urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS