14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentChina, lovită de rafale de vânt aduse de taifunul In-Fa

China, lovită de rafale de vânt aduse de taifunul In-Fa

Metropola chineză Shanghai și alte regiuni de coastă din apropiere au anulat toate zborurile, au încetinit sau suspendat cursele de tren și închis zone comerciale în așteptarea taifunului In-fa, care a lovit țărmul astăzi, conform Reuters.

Taifunul a lovit țărmul în districtul Putuo al orașului Zhoushan, unul dintre marile porturi din provincia de pe coasta de est a Chinei, Zhejiang, la ora locală 12:30, duminică, conform autorităților locale și Administrației Meteorologice Chineze.

China deja trece printr-o situație dificilă generată de inundații

Puternica furtună lovește în contextul în care China deja trece printr-o situație dificilă generată de inundațiile și furtunile foarte puternice din centrul țării care au făcut cel puțin 58 de victime și au forțat mutarea a peste un milion de oameni.

„Vom face orice efort pentru a asigura siguranța vieților și proprietăților oamenilor și vom face tot pentru a minimiza pierderile. Ne străduim să atingem obiectivul de a nu avea decese și de a avea cât mai puține pierderi economice și oameni răniți”, susțin autoritățile din regiune.

Viteza vântului este de 38 de metri pe secundă, echivalentul a 137 de kilometri pe oră

Administrația Meteorologică din China transmite că taifunul traversează zona cu o viteză de 15 kilometri pe oră, iar viteza vântului este de 38 de metri pe secundă, echivalentul a 137 de kilometri pe oră, conform Reuters.

El va călători nord, de-a lungul coastei Zhejiang, trecând prin Shanghai și ajungând regiunea nord-estică Jiangsu până la sfârșitul zilei.

Zhejiang a ridicat nivelul de alertă la maximum și a închis școli, spații comerciale și a închis traficul acolo unde a fost necesar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS