12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat, ucis de urs. Trupul său a fost găsit cu drona

Bărbat, ucis de urs. Trupul său a fost găsit cu drona

Un bărbat de 80 de ani a fost ucis de un urs în zona localității Teleac din județul Mureș, a anunțat directorul Salvamont Mureș, Robert Kovacs.

Autoritățile au fost anunțate de dispariția ciobanului în noaptea de sâmbătă spre duminică. Fiul său nu l-a mai găsit la stână și a făcut apel la autorități, potrivit stiripesurse.ro

Trupul bătrânului a fost găsit după câteva ore de căutări. Reprezentanții Salvamont au informat că trupul bărbatului a găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune şi lanternă.

Este al doilea om omorât de urs în județ din acest an.

Poliția din Mureș a confirmat incidentul

Biroul de Presă al IPJ Mureș a remis un comunicat de presă în care este prezentat incidentul.

„La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii din Mureș au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că tatăl său, de 80 de ani, din Gornești, lipsește de la stână. De îndată, s-a constituit o echipă de cercetare formată din 11 polițiști (dintre care un criminalist cu un câine de urmă), 4 jandarmi, 4 reprezentanți de la Salvamont Mureș, 1 polițist local, și un paznic de vânătoare, care s-a deplasat la fața locului, pentru efectuarea de activități de căutare”, se arată în comunicatul de presă, conform evz.ro.

Corpul bărbatului a fost identificat în apropierea stânei, la aproximativ 300 de metri

Corpul bărbatului a fost identificat în apropierea stânei, la aproximativ 300 de metri, într-o zonă de tufișuri. Pe corpul acestuia au fost observate mai multe leziuni făcute de fiarele sălbatice.

„În urma activităților, la o distanță de 300 de metri, a fost identificat bărbatul în cauză, care prezenta multiple leziuni traumatice, la nivelul întregului corp, posibil a fi provocate de animale sălbatice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și cauzelor în care a survenit decesul”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS