23.3 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Inundații de proporții în China. Cel puțin 12 morți

(VIDEO) Inundații de proporții în China. Cel puțin 12 morți

-

Ploile torenţiale au provocat inundaţii în părţi din centrul Chinei, drumurile şi căile ferate fiind impracticabile şi mii de oameni, forţaţi să îşi părăsească locuinţele, relatează BBC, citată de News.ro.

Mai mult de 10.000 de oameni din provincia Henan au fost evacuaţi şi se află în adăposturi după ploi ce au adus cantităţi de apă record.

Cel puţin 12 oameni au murit în oraşul Zhengzhou de la începutul inundaţiilor, au confirmat autorităţile.

Mai mult de zece oraşe au fost afectate

Mai mult de zece oraşe au fost afectate, drumurile principale fiind închise şi zborurile anulate. Provincia Henan, în care locuiesc aproximativ 94 de milioane de oameni, a emis o avertizare meteorologică de cel mai înalt grad, după un sezon neobişnuit de ploios.

Există şi riscul ca un baraj din provincie să se dărâme

Imaginile publicate pe reţelele de socializare au arătat străzi întregi scufundate, cu maşini şi reziduuri plutind.

Există şi riscul ca un baraj din provincie să se dărâme după ce a fost afectat de furtunile recente. El prezintă o fisură de 20 de metri, au spus oficialii. Soldaţii au fost trimişi în zonă şi un comunicat emis de armată a avertizat că acesta ar putea ceda „oricând”.

Echipele de salvare fac eforturi pentru a recupera oamenii prinşi de ape în case sau trenuri. Sute de oameni au fost salvaţi până acum.

Ploile vor continua în regiune pentru cel puţin 24 de ore

Cantitatea de apă acumulată în ultimele trei zile în Zhengzhou în urma ploilor este estimată că e aceeaşi cu cea înregistrată, în mod normal, într-un an. Este prognozat că ploile vor continua în regiune pentru cel puţin 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primăria Bârlad cumpără aparat de cafea de 8.000 de...

Consilierii locali din Bârlad au votat să cumpere un...

ȘTIRI GdS