17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânăr băut şi fără permis, urmărit de poliţişti

Tânăr băut şi fără permis, urmărit de poliţişti

Un tânăr de 25 de ani, din comuna doljeană Ciupercenii Noi, este cercetat pentru conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor şi a fost urmărit până a intrat cu maşina într-un canal de irigaţii. Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, în Ciupercenii Noi.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, urmărirea şoferului băut şi fără permis a început pe DJ 553A, în satul Smârdan.

„Polițiști cadrul Postului de Poliție Ciupercenii Noi, în timp ce se aflau în exercitarea atributiunilor de serviciu, pe DJ 553A, pe raza comunei Ciupercenii Noi, satul Smârdan, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului efectuat de poliţişti, continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, care s-a finalizat după aproximativ un kilometru, pe strada Agricultorului, unde conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a intrat cu autoturismul într-un canal pentru irigații, după care a încercat să-şi asigure scăparea, fugind în extravilanul localităţii. Poliţiştii au pornit în urmărirea persoanei în cauză, reuşind la scurt timp prinderea acesteia”, au precizat oamenii legii.

Poliţiştii au stabilit că la volan se afla un tânăr de 25 ani, din comuna Ciupercenii Noi. Acesta a fost dus la sediul poliţiei pentru a fi audiat.

S-a urcat la volan băut şi fără permis

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu are permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii doljeni au mai stabilit că aututurismul condus de tânărul de 25 de ani aparţine unui bărbat de 41 de ani, din Smârdan. Acesta din urmă ar fi încredinţat maşina tânărului ştiind că nu are permis de conducere. Acelaşi autoturism ar fi fost condus şi de un tânăr de 17 ani.

„Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul în cauză ar mai fi fost condus pe DJ 553A şi de un alt tânăr de 17 ani, care nu deține permis de conducere, autoturismul fiind încredinţat celor doi tineri de un bărbat de 41 de ani, din satul Smârdan”, au mai explicat poliţiştii doljeni.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis, încredinţarea unui vehicul către o persoană care nu deţine permis de conducere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS