6.6 C
Craiova
vineri, 24 septembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentBilanțul inundațiilor din România: Au fost afectate 36 de localităţi din 15 judeţe

Bilanțul inundațiilor din România: Au fost afectate 36 de localităţi din 15 judeţe

Ploile torenţiale căzute în ultimele 24 de ore au provocat inundaţii în 36 de localităţi din 15 judeţe. Pompierii au intervenit și pentru evacuarea a zeci de turişti blocaţi de viituri, a anunţat, astăzi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Judeţele afectate sunt Alba, Argeş, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Hunedoara, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea şi Timiş.
Conform IGSU, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, şapte anexe gospodăreşti, 56 curţi, 70 beciuri/subsoluri, conform HotNews.

S-a intervenit şi pentru degajarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil

De asemenea, s-a intervenit şi pentru degajarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate trei autoturisme. Din cauza viiturilor, 20 de persoane cazate la o pensiune din localitatea argeşeană Rucăr au rămas izolate. Tot în Argeş, din cauza unei viituri, accesul către Cabana Voina a fost temporar blocat, fiind evacuate 60 de persoane care se aflau în proximitatea râului.

„În Campingul Zănoaga (Dâmboviţa), din cauza unei viituri produse în cursul nopţii, 25 de persoane au fost temporar blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Apele s-au retras, ulterior persoanele au părăsit locaţia. Pompierii au intervenit şi în localitatea Buşteni (Prahova), unde, din cauza unei viituri, opt persoane au fost evacuate preventiv, fiind relocate la Mănăstirea Buşteni”, se precizează în comunicatul IGSU.

A fost temporar afectată circulaţia pe patru drumuri naţionale

IGSU mai menţionează că traficul rutier a fost blocat pe un drum judeţean (DJ 714) şi restricţionat pe un drum naţional (DN 74A), din cauza unui podeţ avariat de viituri. De asemenea, a fost temporar afectată circulaţia pe patru drumuri naţionale (DN 75, DN 2D, DN 68A şi DN 1) şi trei drumuri judeţene, din cauza arborilor căzuţi, a apei şi a aluviunilor de pe carosabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Restaurantele și cafenelele din Craiova se tem că își...

De ieri (n.r. joi), Craiova a depășit pragul de...

ȘTIRI GdS