29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBilanțul inundațiilor devastatoare din Germania: 165 de morți

Bilanțul inundațiilor devastatoare din Germania: 165 de morți

Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat decesul a cel puţin 165 de persoane, conform unui nou bilanţ anunţat luni. Alte zeci de locuitori sunt în continuare daţi dispăruţi, informează AFP.

În landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de acest dezastru, ”numărul morţilor a ajuns în prezent la 117”, faţă de 112 conform unui bilanţ anterior, ”şi 749 de răniţi”, a declarat pentru AFP Verena Scheuer, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Koblenz.

Landul Renania de Nord-Westfalia indica ”cel puţin” 47 de morţi

În landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai recent bilanţ, prezentat duminică, indica ”cel puţin” 47 de morţi. Un deces a fost anunţat în landul Bavaria, în sudul ţării, afectat de inundaţii semnificative în acest weekend. Ministrul de interne Horst Seehofer urmează să viziteze zonele afectate luni, în special Bad Neuenahr-Ahrweiler, oraş situat pe una dintre văile cele mai afectate de inundaţii, potrivit Agerpres.

Germania, în continuare în stare de şoc în faţa acestui dezastru natural

Ministrul conservator este vizat de o dezbatere cu privire la un posibil eşec al sistemelor de avertizare a populaţiei în contextul bilanţului sumbru al acestor inundaţii. Germania se află în continuare în stare de şoc în faţa acestui dezastru natural, cel mai grav din istoria recentă a ţării.

Cancelarul Angela Merkel a efectuat o vizită în comuna Schuld

Cancelarul Angela Merkel a efectuat, duminică, o vizită în comuna Schuld, nu departe de Bonn, unde râul Ahr, transformat într-un torent furios, a distrus o parte din centrul istoric. ”Limba germană cu greu poate găsi cuvintele pentru a descrie devastarea provocată”, a declarat cancelarul, descriind o devastare ”suprarealistă” şi promiţând sprijinul statului federal.

Un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern

De miercuri, un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern, înaintea unui vast program de reconstrucţie în valoare de mai multe miliarde de euro. Încălzirea globală a fost indicată drept cauză atât de specialişti, cât şi de politicieni. Merkel a lansat duminică un apel la un ”efort foarte sporit” pentru accelerarea politicilor climatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS