6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 133 de morți numai în Germania, după inundațiile care au devastat Europa

(VIDEO) 133 de morți numai în Germania, după inundațiile care au devastat Europa

-

Inundațiile care au devastat Europa fac noi victime. Bilanţul victimelor în urma inundațiilor devastatoare din Germania a crescut sâmbătă la cel puţin 133 de morţi, ceea ce ridică la 153 numărul deceselor înregistrate în Germania şi Belgia, două state europene puternic afectate de fenomene meteorologice extreme din ultimele zile, relatează AFP.

Conform ultimelor informaţii, 90 de persoane şi-au pierdut viaţa în landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de inundaţii, a anunțat poliţia din Koblenz. Agenţia de presă DPA precizează că cele 90 de victime provin din districtul Ahrweiler, landul Renania-Palatinat.

Poliţia din acest district şi-a exprimat, sâmbătă dimineaţă, temerea că bilanţul deceselor confirmate ar putea creşte în următoarele ore, după ce a primit informaţii despre 618 eventuale victime. Acestea sunt persoanele date în continuare dispărute la două zile după inundaţiile masive care au lovit sever regiunea.

Decesele din acest land se adaugă celor 43 de decese din Renania de Nord-Westfalia, un alt land german lovit de dezastru şi celor 20 de decese înregistrate în Belgia. Autorităţile belgiene au raportat vineri după-amiază 20 de decese şi 19 persoane date dispărute.

Guvernul federal belgian a declarat o zi de doliu naţional pentru marţi, 20 iulie, în memoria victimelor inundaţiilor catastrofale din ultimele două zile. La miezul zilei vor suna sirenele serviciilor de urgenţă şi de intervenţie rapid, apoi va urma un minut de reculegere. De asemenea, pe teritoriul Belgiei, drapelele vor fi coborâte în bernă.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Câţi bani a încasat Primăria Craiova din parcările ocazionale...

Ultimii ani au fost un dezastru pentru craioveni din...

ȘTIRI GdS