7.6 C
Craiova
duminică, 28 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăEvenimentAvion cu 17 persoane la bord, dispărut de pe radar în Siberia

Avion cu 17 persoane la bord, dispărut de pe radar în Siberia

Un avion de pasageri rusesc cu 17 persoane la bord a dispărut vineri de pe radar în timp ce zbura deasupra regiunii siberiene Tomsk, au anunțat autoritățile locale, acesta fiind al doilea astfel de incident din ultima lună, transmite Reuters.

Guvernatorul regiunii a spus că două elicoptere au fost trimise să caute aparatul Antonov An-28, ce plecase dinspre orașul Kedrovy spre orașul Tomsk.

Aeronava, operată de SiLA, o companie aeriană de mică anvergură ce operează zboruri regionale în Siberia, se pare că transporta 17 oameni, printre care trei membri ai echipajului, a spus guvernatorul Sergei Zhvachkin, potrivit HotNews.

Incidentul vine la mai puțin de două săptămâni de când un avion similar, un Antonov An-26, s-a izbit de un vârf muntos în condiții de vizibilitate redusă în peninsula Kamceatcka din orientul îndepărtat rusesc, ucindu-i pe toți cei 28 de oameni de la bord.

Un Antonov-28, de același tip, a dispărut deasupra regiunii Tomsk

Un alt Antonov-28, de același tip ca cel care a dispărut deasupra regiunii Tomsk, s-a prăbușit într-o pădure din Kamceatka în 2012, bilanțul fiind de 10 morți. Autoritățile au spus că ambii piloți erau beți.

Standardele din sectorul aviatic rusesc s-au îmbunătățit în ultimii ani, dar accidente continuă să aibă loc, mai ales cu avioane îmbătrânite, în zone izolate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tone de deșeuri, descoperite cu drona în Sintești

Tone de deșeuri au fost descoperite cu drona, în...

ȘTIRI GdS