14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânăr de 19 ani, reţinut pentru 10 infracţiuni

Tânăr de 19 ani, reţinut pentru 10 infracţiuni

Poliţiştii din Breasta au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 19 ani, din comuna doljeană Sopot, cercetat pentru comiterea a 10 infracţiuni. Este vorba de distrugere, conducere fără permis, furt calificat sau abuz de încredere. Potrivit oamenilor legii, tânărul a distrus două autoutilitare, a furat diverse bunuri şi o armă de tir. În plus, ar fi condus în două rânduri autoutilitarele pe care le-a distrus.

Potrivit poliţiştilor doljeni, tânărul de 19 ani a fost reţinut pentru comiterea a două infracţiuni de distrugere, două de abuz de încredere, două de conducere fără permis, trei de furt calificat şi o infracţiune de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că tânărul, la data de 22 iunie, ar fi distrus, prin aruncare cu pietre, mai multe geamuri a două autoutilitare, care aparţin unui bărbat de 35 de ani, din Craiova şi care erau parcate în curtea locuinţei pe care persoana vătămată o deţine pe raza comunei Sopot. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.000 de lei.

De asemenea, cel în cauză, în perioada mai – iunie, ar fi folosit fără drept autoutilitarele persoanei vătămate, de la care avea în posesie cheile și le-ar fi condus pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. Ulterior, ar fi distrus elementele de caroserie ale celor două autoutilitare, cauzând un prejudiciu persoanei vătămate de 2.000 lei”, au precizat oamenii legii.

Motivul distugerilor ar fi o datorie pe care persoana vătămată o avea la tânărul de 19 ani.

A furat de la mai multe persoane din Sopot

Poliţiştii doljeni mai spun că acelaşi tânăr a comis mai multe furturi în comuna Sopot. Printre bunurile furate se află şi o armă de tir, motiv pentru care doljeanul este acuzat şi de nerespectarea regimului armelor.

„Poliţiştii au stabilit că în luna noiembrie 2019, tânărul ar fi sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 4.000 de lei, din locuinţele a trei persoane din comuna Sopot. Prejudiciul cauzat a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 80 %.

Tot în luna noiembrie 2019, tânărul ar fi sustras o armă de tir supusă autorizării din locuinţa unui bărbat din comuna Sopot, care ulterior a fost ridicată de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare, în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat reprezntanţii IPJ Dolj.

În cursul zilei de marţi, tânărul de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Dolj. Oamenii legii mai spun că suspectul urma să fie dus în faţa procurorilor cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS