7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentS-a ales cu dosar penal după ce a lovit un cal

S-a ales cu dosar penal după ce a lovit un cal

Poliţiştii doljeni au amendat cu 1.200 de lei un bărbat de 48 de ani, din comuna Cetate, care ar fi cumpărat un cal fără documentele prevăzute de lege. Pentru c a lovit calul, bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, incidentul a avut loc astăzi, în comuna Poiana Mare.

„În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Seţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare au fost sesizați prin apel 112, de o femeie din comuna Desa, cu privire la faptul că în comuna Poiana Mare, mai multe persoane maltratează o cabalină. Poliţiştii s-au deplasat fața locului, însă în zona indicată nu au fost identificate persoane sau cabaline.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că un bărbat de 48 de ani, din comuna Cetate, a achiziționat fără documente sanitar veterinare o cabalină femelă, de la un bărbat de 38 de ani, din comuna Poiana Mare, pe care în momentul urcării într-o autoutilitară, ar lovit-o cu o chingă, după care ar fi părăsit zona respectivă”, au explicat oamenii legii.

Aceştia din urmă mai spun că bărbatul de 48 de ani a fost depistat pe raza comunei Cetate. Bărbatul a fost amendat cu 1.200 de lei pentru cumpărarea animalelor fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.

Pentru că a lovit calul, bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS