10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFostul premier bulgar Boiko Borisov, audiat la sediul poliţiei naţionale

Fostul premier bulgar Boiko Borisov, audiat la sediul poliţiei naţionale

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost audiat joi, la sediul poliţiei naţionale, într-un dosar de corupţie, transmite BTA.

În faţa sediului poliţiei naţionale bulgare s-au strâns joi susţinători ai fostului premier, printre care preşedintele Federaţiei de arte marţiale mixte Stanislav Nedkov şi fostul ministru de interne Mladen Marinov. Atunci când Boiko Borisov a sosit la audiere, susţinătorii au început să scandeze ”Boiko” şi ”Te aşteptăm”, potrivit Agerpres.

După mai puţin de o oră, Borisov a ieşit din sediul poliţiei bulgare

După mai puţin de o oră, Borisov a ieşit din sediul poliţiei bulgare şi a declarat presei că a fost convocat şi audiat despre lucruri întâmplate în perioada 2009-2012. Avocatul său, Menko Menkov, a spus că este vorba despre ”scorneli datând de acum 13 ani” şi că nu există nicio probă împotriva fostului prim-ministru.

Ancheta pentru care Boiko Borisov a fost chemat la audieri vizează înregistrarea unei conversaţii

Ancheta pentru care Boiko Borisov a fost chemat la audieri vizează înregistrarea unei conversaţii la casa acestuia din Bankya, în apropiere de Sofia. La conversaţia respectivă, al cărei conţinut s-a scurs în presă în aprilie 2013, au luat parte Boiko Borisov, Miroslav Naidenov, ministru al agriculturii în primul guvern Borisov, şi procurorul-şef al oraşului Sofia, Nikolai Kokinov.

Procurorul a explicat că martorul în dosar şi-a schimbat declaraţia

Acuzaţiile împotriva lui Naidenov se referă la o mită de 200.000 leva (circa 102.000 euro) promisă lui Svetoslav Simeonov, şeful Fondului de stat pentru agricultură, în 2009. Acuzarea afirmă că scopul era de a-l face pe Simeonov să semneze ordine de plată pentru rambursarea ilegală a TVA-ului către companiile V.D.V. 007 EOOD şi Melcom OOD.

În timpul conversaţiei, Borisov l-a întrebat pe Kokinov despre evoluţia anchetei împotriva lui Miroslav Naidenov. Procurorul a explicat că martorul în dosar şi-a schimbat declaraţia. Din conversaţie a devenit evident că martorul respectiv este Svetoslav Simeonov. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS