12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Dolj: Reținut pentru comiterea a 10 infracţiuni

(VIDEO) Dolj: Reținut pentru comiterea a 10 infracţiuni

-

Un tânăr de 19 ani, din comuna Sopot, Dolj, a fost reținut pentru comiterea a numai puțin de 10 infracțiuni.

Polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Breasta l-au reținut pentru 24 de ore pe tânărul bănuit de comiterea:

  • a 2 infracţiuni de distrugere,
  • 2 de abuz de încredere,
  • 2 de conducerea unui vehicul fără permis,
  • 3 infracţiuni de furt calificat,
  • o infracţiune de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că tânărul, la data de 22 iunie, ar fi distrus, prin aruncare cu pietre, mai multe geamuri a două autoutilitare, care aparţin unui bărbat de 35 de ani, din Craiova şi care erau parcate în curtea locuinţei pe care persoana vătămată o deţine pe raza comunei Sopot, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 1000 lei.

Infracțiuni din lunile mai – iunie

De asemenea, cel în cauză, în perioada mai – iunie a.c., ar fi folosit fără drept autoutilitarele persoanei vătămate, de la care avea în posesie cheile și le-ar fi condus pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, iar ulterior, ar fi distrus elementele de caroserie ale celor două autoutilitare, cauzând un prejudiciu persoanei vătămate de 2.000 lei.

Infracțiuni mai vechi

Tot din cercetări, poliţiştii au stabilit că în luna noiembrie 2019, tânărul ar fi sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 4000 de lei, din locuinţele a 3 persoane din comuna Sopot, prejudiciul cauzat fiind recuperat de poliţişti în proporţie de 80 %.

De asemenea, tot în luna noiembrie 2019, tânărul ar fi sustras o armă de tir supusă autorizării din locuinţa unui bărbat din comuna Sopot, care ulterior a fost ridicată de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare, în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

În cursul acestei zile, tânărul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS