11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Razie pe șoselele din Dolj. 25 de șoferi au rămas fără permis

(VIDEO) Razie pe șoselele din Dolj. 25 de șoferi au rămas fără permis

-

Polițiștii doljeni de Rutieră au desfășurat, în ultimele 48 de ore, acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 239 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere şi au retras 1 certificat de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 21 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Prins băut la volan

Polițiști din cadrul Secţiei 3 Rurală Bucovăţ au depistat, ieri, un tânăr de 26 de ani, din Podari, în timp ce conducea pe strada Cătănești, din localitate, un autoturism în timp ce se afla sub influenta băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliţiei oraş Segarcea au depistat un bărbat de de 56 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe strada Deleni, din Segarcea, avand o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind totodată întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Avea 155km/h și a rămas pieton


Tot ieri, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 39 de ani, din Focșani, județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 56 A, în afara localității Poiana Mare, cu viteza de 155 km/h.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002 cu amenda în valoare de 1305 lei iar ca masură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioada de 90 zile.

Recomandări

Polițiștii recomandă tuturor participantilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Totodată, șoferii să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Consumul de băuturi alcoolice constituie una din principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

De asemenea, pietonii să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal şi manifeste atenţie, asigurându-se temeinic înainte să se agajeze în traversarea străzii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS