20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUrmărit de poliţişti, s-a oprit cu BMW-ul în şanţ

Urmărit de poliţişti, s-a oprit cu BMW-ul în şanţ

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 20 de ani, din Craiova, acuzat de conducere fără permis. Tânărul, care s-a urcat la volan deşi are permisul suspendat, a fugit de poliţiştii care i-au făcut semn să tragă pe dreapta. A fost prins după ce s-a oprit cu maşina într-un şanţ.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, un echipaj de poliţişti care se afla pe Calea Bucureşti i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta. Bărbatul a refuzat să oprească şi a fost urmărit de poliţişti până pe Centura de Nord.

„Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se aflau în serviciul de control al traficului rutier pe strada Calea București, din Craiova, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului de oprire mărind viteza de deplasare, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia cu semnalele acustice şi luminoase în funcțiune.

Urmărirea s-a încheiat la intersecția DN 65F cu strada Teilor, unde conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț situat în partea dreaptă a carosabilului pe sensul său de mers”, au precizat oamenii legii.

A condus cu permisul suspendat

Bărbatul a fost imobilizat de poliţişti, care au stabilit că este vorba despre un craiovean de 20 de ani, care are permisul suspendat.

Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. După audieri, bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore. Poliţiştii doljeni au mai explicat că suspectul urma să fie dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Condamnat pentru port de obiecte periculoase

Potrivit oamenilor legii, tânărul de 20 de ani este cunoscut cu antecedente penale. În februarie 2019, craioveanul a fost condamnat într-un dosar de conducere fără permis. Anchetatorii au reţinut că, în noiembrie 2017, pe când avea 16 ani, s-a urcat la volanul maşinii unui amic şi a provocat un accident soldat numai cu pagube materiale. Pentru că era minor la data faptei, instanţa a dispus faţă de inculpat măsura educativă a supravegherii de către mama sa, pe o durată de patru luni.

În aprilie, anul acesta, bărbatul a fost condamnat la şase luni închisoare cu suspendare pentru portul fără drept de obiecte periculoase. Potrivit anchetatorilor, în octombrie 2019, inculpatul a fost depistat de poliţişti având asupra sa un cuțit tip briceag.

Sentinţa Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 17 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS