10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Explozie urmată de incendiu la Combinatul Chimic Azomureş

(VIDEO) Explozie urmată de incendiu la Combinatul Chimic Azomureş

-

O explozie urmată de incendiu s-a produs, în noaptea de marţi spre miercuri, la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş.

Un bărbat a fost rănit, suferind o fractură de membru superior.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureş a precizat că nu mai există vreun pentru populaţie sau personalul uniyății, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului.

Totuși, un mesaj RO-ALERT a fost trimis populaţiei din zona limitrofă a combinatului.

Potrivit ISU Mureş, deflagrația s-a produs în jurul orei 01.00, fiind mobilizați pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic.

Incendiul a fost localizat, fără pericol de extindere.

În timpul manevrelor de pornirea a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu şi cei de la ISU Mureş”, a transmis Azomureş.

”Conform datelor din teren, în zona de interes, la acest moment, vântul suflă slab, cu viteze, în general, de 5-15 km/h, din sector nordic-nord-estic, astfel încât norul de fum, cu posibile concentraţii importante de amoniac, nu se îndreaptă spre zona municipiului. Şi în următoarele 4-6 ore, direcţia predominantă a vântului se va menţine dinspre nord-nord-est”, se precizează pe pagina de Facebook Severe Weather Alert – România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS