10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA murit actriţa Luminiţa Gheorghiu

A murit actriţa Luminiţa Gheorghiu

Actriţa Luminiţa Gheorghiu, cunoscută pentru o bogată filmografie care include peliculele „Moromeţii”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, a murit la vârsta de 71 de ani.

„A murit una dintre cele mai mari actriţe pe care le-am avut, Luminiţa Gheorghiu. Dumnezeu s-o odihnească!”, a scris, luni, pe Facebook, actorul Andi Vasluianu.

Luminiţa Gheorghiu s-a născut la 1 septembrie 1949, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, la clasa lui Ion Cojar. La începutul carierei a jucat pe scena Studioului Casandra, a interpretat roluri la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, potrivit HotNews.

În 1987 a jucat în filmul „Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea

În 1987 a jucat în filmul „Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, iar în ultimii 20 de ani a fost protagonista unor pelicule celebre, multe dintre ele premiate, precum „Marfa şi banii”, „Moartea domnului Lăzărescu”, ambele regizate de Cristi Puiu, „A fost sau n-a fost?” în regia lui Corneliu Porumboiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” de Cristi Mungiu, „Nunta mută” a lui Horaţiu Mălăele, „Poziţia copilului” în regia lui Călin Netzer

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS