10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMigranți din Bangladesh, depistați la Giurgiu

Migranți din Bangladesh, depistați la Giurgiu

Trei bărbaţi din Bangladesh au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să intre în România prin PTF Giurgiu, ascunşi într-un autocamion care transporta parafină din Turcia, transmite Agerpres.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar, în vârstă de 56 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, parafină din Turcia, pentru o societate comercială din România. Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că şnurul asigurator al semiremorcii era secţionat şi lipit. Astfel, au efectuat un control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au depistat, în compartimentul marfă, trei bărbaţi care se aflau ascunşi printre marfa transportată”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Voiau să ajungă în Italia

La cercetări a rezultat faptul că persoanele depistate sunt din Bangladesh şi au de 35, 37, respectiv 76 de ani.

Cei trei cetăţeni străini au declarat poliţiştilor faptul că, în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei, s-au urcat în autocamion, fără a avea consimţământul şoferului, beneficiind de ajutorul unui bărbat căruia i-au plătit 1.000 de euro. Ei intenţionau să ajungă în Italia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi, conform protocolului româno-bulgar, şoferul, persoanele depistate şi mijlocul de transport au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS