16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎn ce stare sunt răniții din explozia de la Petromidia

În ce stare sunt răniții din explozia de la Petromidia

Trei persoane au fost rănite în explozia de la Petromidia și incendiul care i-a urmat, una dintre ele grav. Potrivit ministerului Sănătății, unul dintre răniți are arsuri pe 45% din suprafața corpului. O a doua persoană are arsuri pe față, iar o a treia a suferit un traumatism lombar.

În zona platformei Petromidia a avut loc vineri la prânz o explozie în care au fost rănite trei persoane. Din primele informaţii incendiul se manifestă violent. A fost declanșat planul roșu de intervenție, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța. iar locuitorii din zonă au primit un mesaj prin RO Alert, conform HotNews.

În continuare există pericol de explozie la Rafinăria Petromidia

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat, vineri, că în continuare există pericol de explozie la Rafinăria Petromidia, iar impactul acestui incident asupra mediului poate fi unul major.

„Am fost informat că acum câteva minute a avut loc o explozie majoră la Petromidia Năvodari. Situaţia este gravă. (…) Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă. Există în continuare pericol de explozie. (…) Din păcate, din primele informaţii, există şi victime, dar evaluarea situaţiei este în responsabilitatea ISU (…).

Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului”, a spus ministrul, la Bistriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS