5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNoi cadavre, descoperite printre dărâmăturile imobilului prăbuşit în Florida

Noi cadavre, descoperite printre dărâmăturile imobilului prăbuşit în Florida

Noi cadavre au fost descoperite în noaptea de marţi spre miercuri printre dărâmăturile imobilului rezidenţial prăbuşit în Surfside, Florida, a declarat miercuri un oficial al echipei de intervenţie israeliene trimise în SUA pentru a ajuta la operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor, relatează AFP.

”În ultimele 12 ore am găsit noi persoane. Din păcate, nu sunt în viaţă”, a declarat pentru CNN colonelul Golan Vach, comandantul unităţii israeliene de salvare.

”Nu pot să vă ofer un număr exact, deoarece familiile nu au fost încă notificate”, a adăugat el.

Vach a afirmat că a descoperit noi tuneluri printre dărâmături.

La aproape o săptămână după prăbuşire, Vach a spus că speranţa de a găsi supravieţuitori este foarte ”scăzută”.

Vach spune că această prăbușire, în care au murit cel puțin 11 persoane și alte 150 de persoane au dispărut, este una dintre cele mai dificile și complicate misiuni la care a participat. Clădirea de 12 etaje s-a prăbușit etaj cu etaj unele peste altele ca un teanc de clătite.

Colonelul Golan Vach, comandantul unităţii israeliene de salvare

Clădirea cu 12 etaje s-a prăbuşit joia trecută în jurul orei 01:20, provocând una dintre cele mai grave catastrofe urbane din istoria SUA.

O echipă de 15 experţi israelieni a sosit duminică la faţa locului.

Bilanţul este pentru moment, fără a lua în considerare noile cadavre descoperite, de cel puţin 12 morţi şi 149 de persoane dispărute, potrivit autorităţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS