19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO femeie a fost salvată din calea unui urs, în parcul central din Sinaia

O femeie a fost salvată din calea unui urs, în parcul central din Sinaia

A fost panică în parcul central din Sinaia, după ce o turistă a dat nas în nas cu un urs.

Șocată, femeia a început să țipe, iar un agent de pază care a auzit-o a alungat sălbăticiunea, înainte ca aceasta să pună în pericol viața turistei. În ultima vreme, urșii coboară tot mai des în oraș, iar autoritățile estimează că în zonă ar fi circa 50 de exemplare. Primăria a făcut în repetate rânduri memorii către Ministerul Mediului ca să rezolve problema, potrivit Știrile ProTv.

La Sinaia situația devine din ce în mai gravă. Animalele sunt văzute zi de zi peste tot în oraș: în fața Primăriei, în centrul orașului, în parc. O turistă s-a întâlnit cu ursul în parcul central, chiar la lăsarea serii. Șocată, femeia a început să țipe, iar un agent de pază care a auzit-o a alungat sălbăticiunea, înainte să îi pună în pericol viața.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară

Potrivit Direcției Județene de Pază, incidentul a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 21.30, în Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia.

Cu toate că au fost montate garduri electrice și tomberoane de gunoi capsulate, se pare că nu este de ajuns.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia, a spus că a făcut numeroase sesizări: “Am făcut numeroase sesizări către Ministerul Mediului, Garda Forestieră, care sunt obligați conform legii să ia măsuri. Soluția după mine e să fie relocați sau tranchilizați și duși de acolo, pentru că dacă te plimbi în pădure nu întâlnești urșii, ei sunt în oraș. Am primit un răspuns de la Garda Forestieră că nu pot fi relocați decât dacă produc pagube agricole și la Sinaia nu facem agricultură, deci e de tot răsul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS