32.2 C
Craiova
miercuri, 4 august, 2021
Știri de ultima orăEvenimentUn preot grec, reţinut după ce a aruncat cu acid pe 7 mitropoliţi

Un preot grec, reţinut după ce a aruncat cu acid pe 7 mitropoliţi

Zece persoane, printre care șapte mitropoliţi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei au fost răniţi, miercuri seară, la Atena, într-un atac cu vitriol. Atacul a avut loc după audierile unui preot care riscă să fie expulzat din rândul clerului ortodox pentru implicare în traficul de droguri, a anunţat poliţia.

Trei dintre mitropoliți erau în continuare spitalizaţi miercuri seară, precum şi un poliţist aflat la locul atacului, a adăugat sursa.

Potrivit presei elene, ei au în principal arsuri la faţă.

Suspectul, un preot audiat în cadrul unor proceduri disciplinare şi care riscă să fie expulzat din rândul clerului ortodox, este acuzat de implicare în traficul de droguri, potrivit agenţiei greceşti de presă ANA.

Mitropoliții se aflau în sesiune pentru a discuta posibila caterisire a preotului, după ce ar fi avut în posesie 1,8 grame de cocaină, ascunsă sub sutană “în zona organelor genitale” în iunie 2018, a arăta, miercuri, ziarul Ta Nea.

La prezentarea în fața unui procuror din orașul Veroia, acesta a recunoscut că drogul era “pentru uz personal”, conform The Guardian.

Preşedinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a condamnat acest atac.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a vorbit după incident cu arhiepiscopul Atenei, Ieronim al II-lea, primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei. El şi-a exprimat „profunda sa tristeţe” şi a dat asigurări că statul va oferi „toată asistenţa medicală posibilă pentru recuperarea rapidă a victimelor acestui atac”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șantierul pe care doi muncitori au murit acoperiți de...

Șantierul Primăriei Sectorului 3 pe care doi muncitori au...

ȘTIRI GdS