11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) O tornadă a ucis o persoană în apropiere de Montreal

(VIDEO) O tornadă a ucis o persoană în apropiere de Montreal

-

O tornadă a ucis o persoană în localitatea canadiană Mascouche, situată la câteva zeci de kilometri nord de Montreal, a anunţat luni seara vicepremierul şi ministrul siguranţei publice din Quebec, potrivit AFP.

„Fenomen meteorologic extrem în Mascouche. Din păcate, ne-a fost confirmat decesul unui bărbat. Gândurile noastre sunt alături de familia sa şi de cei apropiaţi”, a scris Genevieve Guilbault pe Twitter.

Tornada s-a soldat cu mai mulţi răniţi şi a afectat zeci de clădiri

Potrivit presei locale, tornada s-a soldat cu mai mulţi răniţi şi a afectat zeci de clădiri. Contactat luni seara de AFP, departamentul de poliţie din Mascouche nu a putut oferi o evaluare precisă, conform Agerpres.

Trecerea tornadei, care a avut loc la sfârşitul zilei, a fost surprinsă de numeroşi internauţi care au postate filmuleţe pe reţelele de socializare.

Avertismentul de furtuni violente, în vigoare până la o nouă notificare

„Avertismentul de furtuni violente rămâne în vigoare până la o nouă notificare, aşa că vă invităm să fiţi atenţi şi să evitaţi deplasările”, a scris pe Facebook Guillaume Tremblay, primarul acestei localităţi de circa 50.000 de locuitori

Prognoza meteo a alertat cu privire la acest „avertisment de furtună violentă”, potrivit unui buletin difuzat în jurul orei 17:00 de către Environment Canada

„Condiţiile sunt favorabile formării de furtuni violente care pot aduce rafale puternice, grindină de dimensiuni mari şi ploi abundente în această după-amiază şi seară”, a subliniat aceeaşi sursă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS