2.5 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) O tornadă a ucis o persoană în apropiere de Montreal

(VIDEO) O tornadă a ucis o persoană în apropiere de Montreal

-

O tornadă a ucis o persoană în localitatea canadiană Mascouche, situată la câteva zeci de kilometri nord de Montreal, a anunţat luni seara vicepremierul şi ministrul siguranţei publice din Quebec, potrivit AFP.

„Fenomen meteorologic extrem în Mascouche. Din păcate, ne-a fost confirmat decesul unui bărbat. Gândurile noastre sunt alături de familia sa şi de cei apropiaţi”, a scris Genevieve Guilbault pe Twitter.

Tornada s-a soldat cu mai mulţi răniţi şi a afectat zeci de clădiri

Potrivit presei locale, tornada s-a soldat cu mai mulţi răniţi şi a afectat zeci de clădiri. Contactat luni seara de AFP, departamentul de poliţie din Mascouche nu a putut oferi o evaluare precisă, conform Agerpres.

Trecerea tornadei, care a avut loc la sfârşitul zilei, a fost surprinsă de numeroşi internauţi care au postate filmuleţe pe reţelele de socializare.

Avertismentul de furtuni violente, în vigoare până la o nouă notificare

„Avertismentul de furtuni violente rămâne în vigoare până la o nouă notificare, aşa că vă invităm să fiţi atenţi şi să evitaţi deplasările”, a scris pe Facebook Guillaume Tremblay, primarul acestei localităţi de circa 50.000 de locuitori

Prognoza meteo a alertat cu privire la acest „avertisment de furtună violentă”, potrivit unui buletin difuzat în jurul orei 17:00 de către Environment Canada

„Condiţiile sunt favorabile formării de furtuni violente care pot aduce rafale puternice, grindină de dimensiuni mari şi ploi abundente în această după-amiază şi seară”, a subliniat aceeaşi sursă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cum va fi vremea în decembrie

Cum va fi vremea în decembrie. În următoarele patru săptămâni regimul termic va fi unul oscilant.

ȘTIRI GdS