9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) O tornadă puternică a măturat orașul Chicago

(VIDEO) O tornadă puternică a măturat orașul Chicago

-

O tornadă puternică a măturat suburbia oraşului american Chicago, lăsând un urmă case distruse şi copaci răsturnaţi.

11 persoane au fost rănite, dar în mare parte locuitorii din zonă au scăpat teferi pentru că au fost anunţaţi din timp de serviciul Naţional de Meteorologie şi au apucat să se adăpostească.

Furtuna şi vântul puternic a continuat multă vreme după ce tornada a trecut. Imaginile filmate cu drona arată dezastrul produs de acest fenomen.

“Este o situaţie foarte periculoasă!” este mesajul transmis de Serviciul de Meteorologie pe reţelele de socializare la scurtă vreme după ce a înregistrat producerea tornadei, potrivit CNN.

Linia de furtuni severe va continua să urmărească partea de est. Cele mai puternice furtuni sunt așteptate după-amiaza târziu și seara din sudul Ohio și Virginia de Vest până în Maine. Riscul ușor de furtuni severe în această zonă se extinde spre est, până la Washington, DC, Baltimore și Pittsburgh.

În Naperville, la aproximativ 30 de mile vest de Chicago, opt persoane au fost duse la spitale cu răni – cinci cu ambulanța și trei în vehicule private, a declarat șeful pompierilor Mark Puknaitis la o conferință de presă după-amiaza. Luni după-amiază, cea mai gravă persoană rănită a fost trecută din stare critică în stare corectă, a spus el.

„Se pare că toți cei implicați, care au fost răniți în acest accident, vor supraviețui”, a spus el. Furtuna a avariat aproximativ 130 de case și a lăsat 22 dintre ele nelocuibile, a spus Puknaitis. Echipajele de pompieri au găsit o casă nivelată și alte câteva case cu daune grave, a spus șeful pompierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS