7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRidicaţi de poliţişti după ce s-au lăudat cu un pistol pe Facebook

Ridicaţi de poliţişti după ce s-au lăudat cu un pistol pe Facebook

Ofiţerii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj au făcut, ieri, percheziţii în Segarcea, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Poliţiştii doljeni spun că s-au autosesizat după ce, pe o reţea de socializare, au apărut imagini video în care mai multe persoane mânuiau o armă.

Potrivit poliţiştilor doljeni, imaginile video au fost publicate luni, pe 14 iunie.

„La data de 14 iunie, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, ca urmare a apariţiei pe o reţea de socializare a unor imagini în care se observă mai multe persoane care mânuiau un obiect ce părea a fi o armă. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

În urma percheziţiilor efectuate, 2 bărbaţi, de 28 şi 30 de ani, din Segarcea, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri, în vederea stabilirii situaţiei de fapt. Din cercetările efectuate a reieșit că arma ar aparţine unui bărbat, de 32 de ani, din Segarcea. Acesta a fost depistat de poliţişti şi condus la sediul poliţiei”, au precizat poliţiştii doljeni.

S-au filmat jucându-se cu o armă neletală

Oamenii legii au stabilit că arma care se observa era una neletală. Este vorba de un pistol, care a fost predat poliţiştilor împreună cu 25 de cartușe neletale, nepercutate.

În urma verificărilor cercetărilor, poliţiştii doljeni au mai stabilit că bărbatul de 32 de ani nu este deţinător legal de arme si muniţii. Pistolul şi cartuşele au fost ridicate de poliţişti pentru continurea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. La percheziţii au participat şi poliţişti din Segarcea, dar şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS