10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMehedinți: Trei bărbați care se dădeau polițiști, reținuți

Mehedinți: Trei bărbați care se dădeau polițiști, reținuți

UPDATE: Instanța de judecată a dispus arest preventiv pentru 30 de zile fața de cei trei bărbați.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Mehedinți au efectuat, ieri, o percheziție, la persoane bănuite de uzurpare de calități oficiale și furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, la data de 15 și 16 iunie, două femei, de 66 și 70 de ani, din județul Mehedinți, ar fi fost induse în eroare de trei persoane, care ar fi folosit unele semne distincte ale unei autorități publice și ar fi declinat calități oficiale, care implică exercițiul autorității de stat.

Persoanele, cu vârste cuprinse între 26 și 48 de ani, toate din municipiul Timișoara, ar fi pătruns în locuințele părților vătămate, de unde ar fi sustras 1.290 de euro și 9.500 de lei.

În urma percheziției efectuate la o locație unde persoanele bănuite erau cazate, polițiștii au găsit și ridicat 4.933 de lei, 1.375 de euro, 610 lire sterline, două insigne cu inscripția „SPECIAL POLICE”, o pereche de cătușe și mai multe perechi de mănuși din latex .

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 ore, față de cei trei bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurparea de calități oficiale și furt calificat, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 17 iunie, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri prevenite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS