27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbat condamnat pentru că a pălmuit o poliţistă

Bărbat condamnat pentru că a pălmuit o poliţistă

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au condamnat doi craioveni, tată şi fiu, pentru ultraj, respectiv ultraj şi conducere fără permis. Cei doi sunt acuzaţi că au agresat şi ameninţat mai mulţi poliţişti, la domiciliul lor din cartierul Faţa Luncii. Tatăl a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar fiul a primit o pedeapsă de patru ani şi două luni cu executare. Inculpaţii sunt judecaţi în dosare separate, iar hotărârile instanţei a fost atacate cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Instanţa de judecată a reţinut că scandalul în urma căruia a fost lovită o poliţistă a avut loc în seara zilei de 23 septembrie 2020. În acea seară, poliţista şi colegul său patrulau în cartierul Fața Luncii.

„În timp ce autoturismul se îndrepta către locul în care se afla persoana vătămată și martorul, cunoscând că fiul inculpatului nu deține permis de conducere, agentul de poliție C.C. i-a făcut semnal regulamentar să oprească, însă acesta a efectuat viraj brusc la dreapta(…). Văzând acest lucru, cei doi au solicitat sprijin pentru a bloca autoturismul care nu oprise la semnal și au pornit în urmărirea acestuia”, se arată în hotărârea instanţei.

În ajutorul celor doi poliţişti a venit un echipaj de la Secţia 6, care nu a reuşit însă să-l opreasc pe şoferul fugar. Acesta din urmă a reuşit să ajungă acasă, unde a început scandalul.

Poliţistă pălmuită de tatăl şoferului fugar

Instanţa a mai reţinut că inculpatul a pălmuit o poliţistă. Incidentul a avut loc în faţa imobilului în care locuieşte inculpatul.

„Fiul a intrat în imobil și apoi a mers în balconul acestuia și a început să arunce cu diferite obiecte în agenții de poliție aflați la fața locului, în fața imobilului cu nr. 32, și să le adreseze injurii și amenințări(…).

„Inițial, inculpatul a împins-o pe persoana vătămată în zona pieptului, după care a încercat să o lovească cu palma dreaptă, dar aceasta s-a ferit și s-a tras înapoi, după care inculpatul a lovit-o cu palma dreaptă, atingând partea stângă a feței”, a reţinut instanţa.

Bărbatul a fost trimis în judecată în octombrie, anul trecut. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Inculpatul şi-a recunoscut fapta, iar în decembrie a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj. În plus, a fost obligat să-i achite poliţistei suma de 25.000 de lei drept daune morale. Tot atunci, instanţa a dispus eliberarea inculpatului din arest. Acesta a fost arestat preventiv pe data de 24 septembrie 2020.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Condamnat pentru ultraj şi conducere fără permis

Fiul bărbatului condamnat la doi ani cu suspendare a fost deferit justiţiei într-un dosar separat. A fost acuzat de conducere fără permis şi două infracţiuni de ultraj. Dosarul a fost înregistrat tot pe rolul Judecătoriei Craiova, în noiembrie 2020. În aprilie, anul acesta, bărbatul a fost condamnat la patru ani şi două luni de închisoare cu executare. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, de un an şi şase luni de închisoare primită într-un dosar de port fără drept de obiecte periculoase.

Instanţa a reţinut că, în seara zilei de 23 septembrie 2020, în timp ce se afla în balconul casei, a amenințat cu moartea doi poiţişti şi a aruncat în ei cu diverse obiecte. În plus, inculpatul a fost obligat să-i achite unuia dintre poliţişti suma de 10.000 de lei drept daune morale.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 16 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS