10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExtrădarea lui Puiu Popoviciu în România, respinsă definitiv de instanța britanică

Extrădarea lui Puiu Popoviciu în România, respinsă definitiv de instanța britanică

Extrădarea lui Puiu Popoviciu în România a fost respinsă definitiv de Înalta Curte de Justiţie a Marii Britanii pe motiv că omul de afaceri nu a avut parte de un proces corect în România.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a câştigat apelul înaintat Înaltei Curţi de Justiţie a Marii Britanii împotriva extrădării sale către România. Decizia este definitivă şi instanţa britanică motivează că Popoviciu nu a avut parte de un proces corect în România şi descrie cazul ca fiind unul ”extraordinar”.

Popoviciu a fost reţinut, în august 2017, în Londra, după ce s-a predat poliției. Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la începutul lunii august de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul „Băneasa”. Aceasta ar fi plecat din ţară la începutul lunii iunie. Puiu Popoviciu a fost dat ulterior în urmărire națională, după ce nu a fost găsit la adresa de reședință din București.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost eliberat la Londra, pe o cauţiune de 200 000 de lire sterline, fiind pus sub supraveghere judiciară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS