11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMehedinți: Percheziții la traficanți de substanțe psihoactive

Mehedinți: Percheziții la traficanți de substanțe psihoactive

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinți, au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară şi 22 de mandate de aducere, în municipiul Drobeta Turnu Severin, localitatea Răscoleşti, judeţul Mehedinţi şi municipul Motru, județul Gorj.

În urma cercetărilor desfăşurate într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Mehedinți au efectuat, în cursul zilei de ieri, opt percheziţii domiciliare.

Au fost vizate persoane bănuite că ar fi preparat fragmente vegetale (ceai de nalbă mare și măghiran) cu substanțe psihoactive, le-ar fi dozat și vândut către diverse persoane.

În urma acţiunii, poliţiştii au ridicat, în vederea indisponibilizării, aproximativ 230 de grame fragmente vegetale verde-olive cu miros chimic-înțepător, aproximativ 150 de grame de substanță pulverulentă albă, respectiv alb gălbui, 2 grindere, 8 telefoane mobile, 2 unități PC, 1 laptop, 3 memory-stick-uri, 3 carduri bancare, 33.400 de lei și 220 de euro.

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 ore, faţă de 2 persoane, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 11 iunie, să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activitate, au participat şi jandarmii din Mehedinţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS