10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn Mig-29 al forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit în Marea Neagră

Un Mig-29 al forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit în Marea Neagră

Un avion de luptă Mig-29 al forțelor aeriene din Bulgaria s-a prăbușit în Marea Neagră în timpul exercițiilor militare ”Shabla 21”, anunță presa de la sud de Dunăre, precizând că pilotul nu a fost găsit deocamdată.

În mare a fost găsită, în jurul orei 10.00, vesta de salvare a pilotului, potrivit BNT.

Căutările continuă, fiind implicate Marina, Forțele Aeriene, Comandamentul Forțelor Reunite și Poliția de Frontieră, potrivit Novinite.

Ministrul apărării și premierul interimar au plecat miercuri dimineață spre locul incidentului

Ministrul apărării, Georgi Panayotov, și premierul interimar, Stefan Yanev, au plecat miercuri dimineață spre locul incidentului. ”La operațiunea de căutare și salvare a pilotului participă tot ce avem. Nu avem niciun semn de la el, a dispărut brusc de pe radar”, a declarat ministrul apărării, conform HotNews.

”Sunt două fregate în zona accidentului, o navă căutătoare de mine, la bord are un dispozitiv de măsurare a adâncimilor și de căutare a epavei aparatului. Nu a fost localizat încă. Elicoptere al Forțelor Aeriene și ale Marinei, plus o dronă, sunt implicate”, a adăugat acesta.

Avionul Mig-29 este unul dintre ultimele aparate livrate Bulgariei de fosta URSS

Avionul Mig-29 este unul dintre ultimele aparate livrate Bulgariei de fosta URSS, în 1988-1989, ciclul de viață al acestora va expira în 2029-2030. Aparatele sunt bine întreținute, a dat asigurări Panayotov.

La acest moment nu se știe nici dacă pilotul s-a ejectat.

Aeronava de luptă era singură și efectua o misiune în cadrul exercițiului ”Shabla 2021”

Potrivit ministrului apărării, aeronava de luptă era singură și efectua o misiune în cadrul exercițiului ”Shabla 2021”, trăgând asupra unei ținte. Exercițiul Militar Tactic cu Trageri de Luptă ”Shabla 21” a fost suspendat.

Exercițiul militar la care participa și avionul prăbușit a început după miezul nopții de marți spre miercuri, în colaborare cu aviația americană și sârbă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS