24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArest prelungit pentru un şofer judecat pentru omor

Arest prelungit pentru un şofer judecat pentru omor

Judecătorii de Tribunalul Dolj au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un craiovean de 31 de ani, acuzat că a condus băut şi fără permis şi a ucis un bărbat. Accidentul a avut loc în martie 2020, între Goieşti şi Negoieşti, după o cursă ilegală de maşini. Craioveanul a fost arestat pe 20 martie, anul trecut, iar de atunci instanţele au prelungit mandatul emis pe numele lui.

Inculpatul este acuzat că, în seara zilei de 19 martie 2020, a condus cu permisul suspendat şi a ucis un bărbat. În plus, acesta băuse înainte de a se urca la volan. Accidentul a avut loc pe DN 6B, între Goieşti şi Negoieşti.

În urma anchetei s-a stabilit că, în seara zilei de 19 martie, incupatul a hotărât să facă o cursă cu un amic. Asta deşi băuse şi avea permisul suspendat încă din 2016.

„Deşi consumase băuturi alcoolice şi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, încă din anul 2016, inculpatul S.D.I. a urcat la volanul autoturismului său, marca Audi, model A8, înmatriculat în Bulgaria, pe care l-a condus pe DN 6B. Numitul T.C., care, de asemenea, nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice, a condus autoturismul marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Bulgaria. Cei doi au poziţionat autoturismele paralel, pe drumul naţional, ocupând astfel ambele sensuri de mers. Au condus cu viteză, din direcţia Craiova spre Melineşti, inculpatul conducând pe contrasens“, au precizat anchetatorii.

Judecat pentru omor şi alte trei infracţiuni

Procurorii doljeni au mai stabilit că şi la întoarcere inculpatul a condus cu viteză peste limita legală. A lovit în plin un bărbat de 44 de ani, care mergea pe marginea şoselei.

Conform expertizei tehnice, în momentul accidentului inculpatul circula cu 143 km/h. După producerea accidentului, şoferul a plecat cu o altă maşină la Craiova. În aceeaşi seară, bărbatul s-a prezentat la poliţie. Avea o alcoolemie de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulzerior, dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În august, anchetatorii l-au trimis în judecată pe bărbatul de 31 de ani. Acesta este acuzat de omor, conducere cu permisul suspendat, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi participarea la întreceri neautorizate. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi celălalt bărbat care a participat la cursa ilegală.

Arest prelungit pentru şoferul acuzat de omor

Bărbatul de 31 de ani a fost arestat preventiv pe 20 martie 2020. De atunci, instanţele de judecată au prelungit mandatul de arestare emis pe numele său.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 28 mai. Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv afaţă de inculpat. De asemenea, instanţa a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu formulată de inculpat prin avocat. Hotărârea instanţei a fost constată de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 7 iunie, instanţa i-a respins constestaţia ca nefondată.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS