8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni, reținuți pentru furturi în Franța cu prejudiciu de peste 830.000 de euro

Doljeni, reținuți pentru furturi în Franța cu prejudiciu de peste 830.000 de euro

Cinci persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT în urma unui ordin european de anchetă emis de către Tribunalul Judiciar Rennes, fiind acuzate de mai multe furturi pe teritoriul Franţei.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale au efectuat activități, în cadrul unui ordin european de anchetă emis de către autoritățile judiciare din Franța, Tribunalul Judiciar Rennes, într-o cauză penală vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din cetățeni români, specializat în săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat, pe teritoriul Franței.

Din ianuarie 2020 și până în prezent, membrii grupului infracţional, originari din județul Dolj, au săvârşit un număr de 47 de fapte de furt calificat, constând în aparate GPS și alte materiale agricole, prejudiciul creat fiind de peste 830.000 de euro.

Ieri, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale şi polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare (11 pe raza județului Doj și 1 pe raza județului Mehedinți) la adresele unde locuiesc membrii grupului infracțional.

La percheziții au fost depistate și ridicate aparate GPS agricole și componente ale acestor sisteme, sume de bani, precum și bunuri deținute fără respectarea prevederilor legale (2 pistoale neletale cu muniția aferentă, 1 permis de conducere auto contrafăcut)

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, ieri, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 suspecți. În cursul zilei de astăzi susspecții vor fi prezentați Curţii de Apel Craiova, în vederea confirmării mandatelor europene de arestare emise de către autoritățile judiciare franceze.

Trei membri ai grupării, reținuți în Franța

Concomitent cu aceste activități, în Franța au fost efectuate alte 3 rețineri ale unor membri ai grupului infracțional organizat, dintre care 2 cetățeni români și un cetățean francez.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, al criminaliștilor și echipelor de acțiuni speciale ale Poliției Române precum şi al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.
La activitățile desfășurate au participat 4 jandarmi francezi (din cadrul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenței Itinerante și Brigăzii de Cercetări din Fontenay le Comte).
Acţiunea comună a fost efectuată cu sprijinul EUROJUST.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS