10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat la 18 ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat fără adăpost

Condamnat la 18 ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat fără adăpost

Instanţele din Craiova au condamnat la 18 ani de închisoare un bărbat de 40 de ani, trimis în judecată pentru omor. Instanţa a reţinut că, în dimineaţa zilei de 22 octombrie 2020, inculpatul a ucis în bătaie o persoană fără adăpost. Victima a fost lovită timp de aproximativ 40 de minute cu pumnii și picioarele. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 23 octombrie, anul trecut, iar de atunci nu a mai ieşit din arest.

Anchetatorii au stabilit că, la data faptei, bărbatul locui afără forme legale în Craiova. Pe 21 octombrie, anul trecut, a mers la concubina sa, în cartierul Valea Roşie, unde a băut patru sticle de rachiu. La întoarcere, a întâlnit un bărbat de 52 de ani, fără adăpost, pe care îl cunoştea. L-a rugat să îl însoţească acasă, ca să bea ceva şi să facă un grătar.

Între cei doi a izbucnit o altercaţie, iar inculpatul l-a atacat cu pumnii pe bărbatul de 52 de ani, a reţinut instanţa. Incidentul a fost suprins de o cameră video montată pe un imobil din apropiere.

„În jurul orelor 04:15, în timp ce erau în jurul focului, pe fondul consumului de alcool, între inculpat și P.M. au apărut unele neînțelegeri care au degenerat în injurii reciproce, inculpatul începând să lovească cu pumnul pe victimă, doborând-o la sol.

În continuare, într-un interval temporal de aproximativ 40 de minute, inculpatul a continuat să îl lovească cu pumnii și picioarele pe P.M., cu pauze scurte între momentele exercitării agresiunii, victima neschițând gesturi de apărare, aspecte care rezultă din imaginile captate de camera de supraveghere”, se arată în hotărârea Tribunaluli Dolj.

Bărbatul de 52 de ani a murit în urma loviturilor primite

Instanţa a mai reţinut că, după aceea, inculpatul a spălat bărbatul bătut pe faţă, după care l-a pus pe o canapea, în casă. După aceea s-a culcat. Deşi bărbatul de 52 de ani era rănit grav, inculpatul nu a sunat la ambulanţă, au mai reţinut judecătorii.

„Atunci când s-a trezit, înainte de ora 06.00, a observat că victima era tot în stare de inconștiență și emitea zgomote anormale, moment în care s-a panicat, realizând că aceasta este într-o stare medicală gravă.

Cu toate acestea, inculpatul nu a încercat să solicite ajutor medical, ci s-a dezbrăcat de hainele cu care era îmbrăcat, pătate de sânge, pe pantaloni și pe piept, și le-a aruncat la gunoi”, se mai arată în hotărârea instanţei.

Ulterior, inculpatul a plecat la concubina sa, unde a mai dormit câteva ore. Când s-a întors acasă, victima era în aceeaşi stare. Nici de data acesta nu a cerut ajutor medical. În schimb, a mers la un magazin şi a cumpărat două sticle de rachiu, pe care le-a băut.

Cei care au sunat la 112 sunt vecinii inculpatului, care l-au luat pe acesta la întrebări. După plecarea ambulanţei, inculpatul a ars hainele pe care le purtase în momentul agresiunii. După aceea s-a culcat din nou. A fost trezit de poliţişti, care au fost sesizaţi de cadrele medicale. Bărbatul de 52 de ani a decedat în cursul zilei de 22 octombrie.

Condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor

Bărbatul de 40 de ani a fost arestat preventiv pe 23 octombrie, anul trecut. A fost deferit justiţiei la începutul lunii decembrie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 22 februarie 2021.

Instanţa nu a acceptat circumstanţele atenuante invocate de inculpat şi l-a condmanat la 18 ani de închisoare.

„Deși inculpatul a susținut că victima i-ar fi adresat injurii în legătură cu mama sa, decedată în urmă cu mai mult timp, tribunalul nu va reține circumstanța atenuantă(…), contrar celor susținute de inculpat, având în vedere perioada nejustificat de lungă în care inculpatul i-a aplicat lovituri victimei, fiind exclusă o stare de tulburare de natură a justifica, cel puțin sub aspect atenuant, fapta săvârșită”, au reţinut judecătorii.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat. Pe 19 aprilie, Curtea de Apel Craiova a respins acţiunea inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS