12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMinisterul Justiţiei va face demersuri privind extrădarea interlopului Tudor Florian, arestat în Mexic

Ministerul Justiţiei va face demersuri privind extrădarea interlopului Tudor Florian, arestat în Mexic

Ministerul Justiţiei (MJ) anunţă că va întreprinde demersuri privind extrădarea lui Tudor Florian, urmărit internaţional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis de către Tribunalul Bucureşti, care a fost arestat, joi, în Mexic.

Potrivit unui comunicat al MJ, cetăţeanul român a fost arestat provizoriu, joi, în Ciudad de Mexico, în vederea extrădării către România, conform Agerpres.

Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiţiei

Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiţiei, la sesizarea instanţei emitente a mandatului de arestare preventivă.

Potrivit comunicatului, autorităţile mexicane au colaborat cu cele române cu celeritate şi eficienţă. Ministerul Justiţiei a beneficiat de asistenţa Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

Procedura de extrădare se va desfăşura conform legislaţiei statului solicitat

„Procedura de extrădare se va desfăşura conform legislaţiei statului solicitat. Ministerul Justiţiei din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuţiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării”, a adăugat ministerul.

Pe 23 martie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la cererea structurii centrale a acestei instituţii, pe 23 martie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la şantaj şi şantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, din data de 7 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS