19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMehedinți: Reținuți pentru furt calificat și instigare la tentativă de tâlhărie

Mehedinți: Reținuți pentru furt calificat și instigare la tentativă de tâlhărie

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mehedinți au prins, ieri, în flagrant delict doi bărbați de 26 respectiv 36 de ani, ambii din comuna Șimian, în timp ce ofereau spre vânzare 4 tone de material feros, unui bărbat de 37 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai, persoanele bănuite ar fi acționat în mod coordonat cu scopul de a sustrage componente feroase (șine de cale ferată, tălpi metalice de susținere a benzilor transportoare) din interiorul unei companii energetice, punând în pericol activitatea de exploatarea și transport a cărbunelui.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională urmează a fi stabilit în urma unei evaluări efectuată de reprezentanții unităţii miniere.

În urma probatoriului administrat, 4 persoane au fost reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Astăzi persoanele bănuite urmează sa fie prezentate instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, instigare la tentativă de tâlhărie calificată și complicitate la tentativă de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS